علت درگذشت حمید مجتهدی مستندساز-راهبرد معاصر

علت درگذشت حمید مجتهدی مستندساز

حمید مجتهدی مستندساز و تصویربردار دیروز سه شنبه بر اثر عوارض ابتلا به سرطان در گذشت.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۱ - ۰۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 23
کد خبر: ۹۲۸۷۵

به گزارش راهبرد معاصر حمید مجتهدی مستندساز که عصر دیروز اول تیر ماه 1400 بر اثر عوارض ناشی از سرطان از دنیا رفت. بر اساس اخبار منتشر شده پیکر زنده یاد حمید مجتهدی قرار است فردا پنجشنبه سوم تیرماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود. حمید مجتهدی مستندساز سال ها کارگردان مستند ایران بود. او همچنین در فیام محمد رسول الله و عمر مختار همکاری داشته است. این هنرمند پیشکسوت حدود 10 سال به سرطان کبد مبتلا بود که این بیمارهی کلیه و ریه او را از بین برده بود.

 

حمید مجتهدی مستندساز

 

جزئیات درگذشت حمید مجتهدی مستندساز

حمید مجتهدی مستندساز و تصویربردار حوزه مستند عصر روز سه‌شنبه اول تیرماه بر اثر عوارض ابتلا به سرطان جان به جان آفرین تسلیم کرد.مجتهدی با مصطفی عقاد در فیلم‌های «محمد رسول‌الله» (رسالت) و «عمرمختار» (شیر صحرا)، همکاری داشته است. این پیشکسوت عرصه مستندسازی، عصر امرز در بیمارستان دارفانی را وداع گفت. این هنرمند فقید، مدرک کارشناسی خود را در رشته سینماتوگرافی و عکاسی از ریجنت کالج دانشگاه لندن دریافت کرد. وی هم‌چنین تخصص فیلمبرداری، نورپردازی و فیلمبرداری هوایی از دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (یو سی ال ای) ایالات متحده داشت. نخستین فیلم او «مومیایی» نام داشت که در سال ۱۳۴۵ ساخته شد. وی سه سال بعد موسسه سینمایی  بنام چهلستون را تأسیس کرد. او کارگردان و مدیر فیلمبرداری مجموعه مستند «ایران» بودکه از شبکه مستند سیما پخش شد و به معرفی جاذبه‌های فرهنگی کشور ایران می‌پرداخت. فیلم مستند «دماوند» نیز دیگر ساخته مشهور این هنرمند بود.  این فیلمبردار پیشکسوت، حدود ده سال پیش  به سرطان کبد دچارشده بود و در اثر این بیماری، کلیه و ریه او از بین رفته بود.

 

درگذشت حمید مجتهدی مستندساز

 

بیوگرافی حمید مجتهدی مستندساز

حمید مجتهدی بیدآبادی (زاده ۱۳۲۰ تهران - درگذشته ١ تیر ١۴٠٠) تصویربردار و کارگردان بزرگ ایرانی و سازنده اثر مشهور «مستند ایران» بود. او در یکم تیر ١۴٠٠ درگذشت.

حمید مجتهدی مدرک کارشناسی خود را در رشته سینماتوگرافی و عکاسی از ریجنت کالج دانشگاه لندن دریافت کرد. وی هم‌چنین تخصص فیلمبرداری، نورپردازی و فیلمبرداری هوایی از دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (یو سی ال ای) ایالات متحده داشت. نخستین فیلم او مومیایی بود که در سال ۱۳۴۵ کارگردانی کرد. وی سه سال بعد موسسه سینمایی چهلستون را تأسیس نمود.

مجتهدی با مصطفی عقاد در فیلم‌های محمد رسول‌الله (رسالت) و عمرمختار (شیر صحرا)، همکاری کرده‌است.

وی که عنوان هفتمین فیلمبردار هوایی دنیا را در اختیار دارد، کارگردان و مدیر فیلمبرداری مجموعه مستند ایران است که از شبکه مستند سیما پخش شد و به معرفی جاذبه‌های فرهنگی کشور ایران می‌پردازد. فیلم مستند دماوند نیز دیگر ساخته او است.

مجتهدی در یکم تیر ١۴٠٠ درگذشت.

 

 

حمید مجتهدی

فیلم‌شناسی حمید مجتهدی مستندساز

آسمون بی ستاره (۱۳۵۰)

قصه دلها (۱۳۴۸)

دروازه تقدیر (۱۳۴۶)

هفت شهر عشق (۱۳۴۶)

مومیایی (۱۳۴۵)

 

مستند ایران حمید مجتهدی مستندساز

 

مستند ایران ساخته حمید مجتهدی مستندساز

تولید بخش نخست مستند ایران از سال ۱۳۸۰ و با سرمایه‌گذاری شبکهٔ ۱ سیما آغاز شد و تا سال ۱۳۸۴ ادامه یافت. بیان شده است که علت به درازا کشیدن فاز ۱، زمان بردن هماهنگی‌های مورد نیاز، با ادارات و ارگان‌های مختلف، برای در اختیار گرفتن وسایل و تجهیزات و نیز مجوز فیلمبرداری و فعالیت بوده است. در سری نخست این مجموعه که ۱۴ قسمت داشت، تخت جمشید و شهرهای تهران، کاشان و اصفهان به نمایش درآمدند. پخش این مجموعه در سال ۱۳۸۴ از شبکهٔ اول آغاز شد که با استقبال گستردهٔ علاقه‌مندان مواجه گشت و همین امر، سبب بازپخش‌های چندبارهٔ این مجموعهٔ مستند از جمله در نوروز ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ شد. این مجموعه در شبکه جهانی جام جم نیز به نمایش درآمد. پژوهش و تحقیق کتابخانه‌ای یکی از پایه‌های اصلی مستند ایران به حساب می‌آید به طوری که به گفته کارگردان، بدون انجام تحقیق دوربین مستند ایران در هیچ نقطه‌ای گام نمی‌گذارد. فیلم «تخت جمشید» این مجموعه، برنده تندیس «جشنوارهٔ بین‌المللی میراث فرهنگی» در بخش تولیدات تلویزیونی (آثار مستند) در دومین دوره این جشنواره شد.هم چنین فیلم مستند بلند دماوند نیز که به همین شیوه ساخته شده است، در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در بخش چشم واقعیت شرکت داشت.

مدتی پس از پایان ساخت فاز ۱ مستند ایران، کارهای مقدماتی لازم برای ساخت ادامهٔ این مجموعه از جمله تحقیق کتابخانه ای، آغاز شد. در اردیبهشت ۱۳۸۶ ادامهٔ تصویربرداری با استفاده از دوربین HD آغاز گشت. با پایان تصویربرداری هوایی شهر شیراز، بخش‌های مربوط به این شهر در نوروز ۱۳۸۷ از شبکهٔ یک سیما پخش شد ولی پخش قسمت‌های دیگر استان‌ها به زمان دیگری موکول گشت. فاز۲ مستند ایران به شهر مشهد اختصاص داشت. این فاز که حسین طاهری تهیه کنندهٔ آن بود مستقیماً از سوی معاونت سیما تولید شد. تصویر برداری زمینی و هوایی از شهر مشهد در زمستان ۱۳۸۸ صورت گرفت و از این بخش به بعد بود که مستند ایران با دوربینی خاص و به شیوهٔ Full HD تصویربرداری و تدوین شد.

این قسمت‌ها در ۵ قسمت ویژهٔ آرامگاه علی بن موسی‌الرضا، ۱ قسمت معرفی شهر مشهد و ۱ قسمت ویژهٔ آرامگاه فردوسی و بنای هارونیه در نوروز ۱۳۸۹ از شبکهٔ ۱ به نمایش درآمد. در نوروز ۸۹ هم چنین بخش‌های پخش نشدهٔ شهر شیراز در قالب ۵ قسمت به روی آنتن رفت.قسمت‌های مربوط به قم و نقاط مذهبی و گردشگری این شهر از جمله حرم فاطمه معصومه و مسجد جمکران نیز با پایان تصویر برداری زمینی، در خرداد ۱۳۸۹ و در ۷ قسمت از تلویزیون پخش شد.تصویربرداری بخش‌های مربوط به استان یزد نیز در شهریور ماه سال ۸۹ به پایان رسید و این برنامه در نوروز سال ۱۳۹۰ در ۱۴ قسمت از تلویزیون پخش شد. استان کرمان نیز در مهر ماه همان سال در ۱۱ قسمت به نمایش درآمد.

هم‌زمان با پخش بخش‌های کرمان از مستند ایران، تصویربرداری زمینی استان‌های جدید نیز ادامه یافت و به این ترتیب با پایان تدوین این بخش‌ها در بهار ۹۱، استان اردبیل طی ۴ قسمت در خرداد ۹۱ و لرستان نیز در ۴ قسمت در تیر ماه به روی آنتن رفت.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار